Bravo za Kristiana Ispis E-mail

Riječki maturant najbolji je hrvatski mladi računovođa

Titulu je osvojio na državnom natjecanju strukovnih škola, a bio je na prvom mjestu na međužupanijskom natjecanju iz računovodstva

Iz Novog lista, 13. travnja 2019.

RIJEKA Maturant Ekonomske škole Mije Mirkovića Kristian Koraca drugi je najbolji mladi računovođa u Hrvatskoj, a tu je titulu osvojio na državnom natjecanju strukovnih škola. Osim odličnog plasmana na državnom natjecanju Kristian je osvojio i prvo mjesto na međužupanijskom natjecanju iz računovodstva, a povodom tih uspjeha Udruga računovođa i financijskih djelatnika Rijeke jučer mu je uručila novčanu nagradu u iznosu od tisuću kuna, kao i prigodni dar.

 

Kristian

Jaka konkurencija

Čestitajući uspješnom maturantu predsjednica Udruge, Božena Lišić, istaknula je dobru suradnju sa školama i fakultetima te je ustvrdila da se radi o mladoj nadi koja ostaje u struci, a upravo je jedan od ciljeva Udruge računovodstvenih i financijskih djelatnika promicanje struke i umrežavanje s obrazovnim institucijama.

Kristian je svoj uspjeh ostvario pod mentorstvom profesorice Gorane Finka, a zahvalivši Udruzi računovođa ravnateljica Ekonomske škole Nataša Jokić, za Kristianov uspjeh kazala je da je od velike važnosti ne samo za školu, nego i Rijeku te županiju. Drugo mjesto na državnoj razini Kristian je osvojio u konkurenciji 12 najboljih srednjoškolskih računovođa u Hrvatskoj, a sam kaže da ga računovodstvo od kako se prvi put susreo s njim jako privlači.

– Od početka srednjoškolskog školovanja želim na to natjecanje, jer sam znao da mi to ide i da ću postići uspjeh. Ovo je prvi put da sam sudjelovao i bio sam u pravu – kazao je Kristian.

Studirat će biznis 

Dodajući kako školovanje planira nastaviti u Engleskoj Kristian otkriva i kako mu je namjera vratiti se u Hrvatsku po završetku obrazovanja te ostvariti karijeru.

– Dvoumim se još između dva fakulteta u Engleskoj, no sigurno je da ću studirati biznis. Želim u Englesku zbog mogućnosti stjecanja iskustva, jer riječ je o fakultetima koji imaju puno praktičnog rada. Međutim, nije mi namjera ostati u Engleskoj. Želim se vratiti i otvoriti tvrtku u području trgovine, a kasnije i proizvodnje – zaključuje Kristian.

 
Dizajn i održavanje: SpinMedia